صنعت هتلداری و کترینگ
در ابتدا این سوال در ذهن خواننده پیش میآید؛ چرا میگوییم صنعت هتلداری و کترینگ؟ مگر در هتل یا مراکز طبخ و سرو غذا چه عملیاتی انجام میپذیرد که از این دو رشته پذیرایی به عنوان صنعت نام برده میشود؟ در جواب باید گفت: پس از دوره انقلاب صنعتی که در دنیا رخ داد و دنیا را در جهت تولید و ایجاد مشاغل مختلف دگرگون ساخت و با توجه به طراحی و ساخت تجهیزات و دستگاههای جدید مختلف که سرعت تولید را در جهان چندین برابر کرده است، نگاه دقیق به نوع فعالیت بخش هتلداری و کترینگ در دنیا که در اصل وظیفهاش ایجاد آسایش و راحتی برای میهمانان خود بوده، استفاده از تکنولوژی و تجهیزات جدید جهت بالا بردن ضریب بهرهوری و ایجاد و ارائه خدمات بهینه آسایشی و کنترل هزینهها در هر زمینه و تنگاتنگ شدن ارائه خدمات خوب با تجهیزات صنعتی، از این دو رشته به نام صنعت نام برده میشود.
به زبان سادهتر میتوان چنین بیان نمود: به دلیل استفاده از تکنولوژیهای صنعتی روز جهت ارائه خدمات رفاهی بهتر به میهمانان کلمه صنعت در کنار نام این دو رشته خدمات رفاهی قرار گرفت و به همین دلیل از آنها به عنوان صنعت هتلداری و صنعت کترینگ نام برده میشود.
ارتباط صنعت هتلداری با صنعت کترینگ
پیشینه فعالیتهای هتلداری که یکی از قدیمیترین خدمات ساخته و ارائه شده دست بشر است با سابقهای برابر فعالیتهای تجاری و جنگی او به شمار میرود. به طوری که تاریخچه مسافرخانهها را قریب شش قرن قبل از میلاد مسیح نیز نسبت میدهند.
اولین مسافران آن دوران بیشتر تجار، جنگجویان و چاپارها بودند. اولین گامها جهت ساخت و ایجاد مسافرخانهها در بین راههای آن زمان توسط خانوادههايی برداشته شد که در مسیر حرکت مسافران قرار داشتند، بدان معنی که با اختصاص یک اطاق جهت استراحت مسافر، تهیه خوراک جهت رفع گرسنگی و تجدید قوای مسافر و حتی اصطبل و ارائه خدمات مربوطه، در قبال دریافت مبلغی از مسافر خود پذیرایی میکردند و نخستین میهمانپذیرها بدین شیوه تحت نام (تخت خواب و صبحانه) در حدود سده پانزدهم میلادی در اروپا بوجود آمدند و با پیشرفت ارتباطات جادهای و مسافرتهای دریايی تعداد این گونه مسافرخانهها که از مسافران پذیرائی میکردند، افزایش یافت و در نخستین سالهای سده هجدهم میلادی تشکیلاتی برای پذیرائی از مسافران و میهمانان بوجود آمد که نمونههای اولیه میهمانخانههای امروزی به نام INN میباشد.
با توجه به توضیح مختصر بالا و کمی دقت، حال میتوان به رابطه بین صنعت هتلداری و کترینگ پی برد یعنی هر جا که صحبت از مسافرخانهاي در میان بوده، در کنار خدمات اطاق، خدمات پذیرايی و غذايی نیز وجود داشته و از همان اوایل در کنار حرکت چرخهای صنعت هتلداری، صنعت کترینگ نیز به میزان قابل توجهی در جهت بهتر چرخیدن چرخهای این صنعت تاثیر بسزائی داشته و باعث بالا بردن میزان ارائه خدمات به میهمانان و ایجاد رقابت سالم در مسیر ارائه خدمات در بین سرمایهگذاران گردیده تا جائی که امروزه این بخش از خدمات به صورت یک بخش کاملا تخصصی درآمده و در هتلها با شاخهای از مدیریت در این بخش یعنی مدیریت غذا و نوشابه Food) & Beverage Management ) روبرو هستیم.
عملکرد کترینگ
عملکرد کترینگ ها بعنوان بخشی مجزا و یا قسمتی از تجارتی بزرگتر در ارتباط با صنعت مهمان نوازی است که در فضای بزرگی از انتخاب ها یا سبکهای مختلف غذایی است. همانطور که ذکر شد , معروفترین کترینگ ها، آنهایی هستند که شناخته شده هستند به عنوان اتاقهای خصوصی در رستوران ها, در هتل و هواپیما و کشتی های بزرگ طراحی و راه اندازی می شوند. تقاضای صعودی به وسیله عموم برای فضاهای اختصاصی که خارج از محیطهای کار و زندگیشان باشد باعث هدایت کترینگ ها از بودن در صنعت مهمان نوازی به سمت رهبری در بخش داخلی خود بعنوان رستوران و درآمد زایی بیشتر شد.
افکار خوب و دور اندیش در صنعت سرویس دهی غذا برای رسیدن از غذاهای خوب به غذاهایی لذیذ و خوشمزه باعث یکپارچه سازی سرویس های کترینگ ها و همینطور گسترش بازار برای آماده سازی صنعت سرویس دهی غذا شد. سرویس های بیرون بر و بگیر ببر باعث افزایش درآمد با کمترین هزینه ها شد .
نتیجه گیری این قسمت چنین است : راههایی را که کترینگ ها در آن با صنعت سرویس دهی هماهنگ شده اند. راهها و تکنیک ها و متدهایی برای سود دهی بیشتر و استفاده بهینه از پتانسیل نیروها.
▪ اعمال سرویس دهی غذا که توسط کترینگ ها انجام می شود :
۱) رستورانهایی با سرویس دهی کامل .
۲) امکانات نوشیدنی و غذای هتل ها .
۳)سالن های کترینگ .
۴)تهیه کنندگان غذای مستقل .
۵) باشگاههای اختصاصی .
۶)تغذیه ی قراردادی .
۷) غذاهای سالم و خوشمزه .
تفاوت کترینگ غذاهای هوایی و زمینی
معمولا کترینگ غذاهای هوایی شرایط ویژهتری نسبت به سایر کترینگها دارند. بیشتر غذاهای هواپیمایی از نوع نیمه آماده، کنسروی و کم حجم است و شرایط هوایی و ارتفاعی که روی ذائقه مسافران تاثیر میگذارد باید در این کترینگها در نظر گرفته شود. کترینگ غذایی در پروازهای صبحگاهی، میانه روز، ظهرگاهی، عصر و شبانه مطابق با فصول سال متغیر است. معمولا در پروازهای صبحگاهی مواد با در صد شیرینی بالاتر به جهت تامین انرژی بیشتر، در پروازهای ظهر از غذاهای ترکیبی از قندها و پروتئینها و هنگام شب مواد فیبری و کمحجم و سهلالهضم پروتئینی مورد توجه قرار میگیرد. البته در پروازهای بیش از ۱۲۰ دقیقه از خورشها هم استفاده میشود. معمولا در مسیرهای خروجی از مبدا، به غذاهای گرم و در مسیرهای بعدی از غذاهای سرد استفاده میشود و در تهیه غذاها از حداقل چربی و ادویهجات استفاده میکنند و در ارتفاعات زیاد هوایی، غذاها ویژهتر میشود.
اما در کترینگهای هتلی و قطاری تنوع غذاها بیشتر و از انواع چلوها، خورشها، کبابها و حتی غذاهای سنتیتر همچون آبگوشت و آش به همراه ادویهجات مختلف با میزان چربی و نمک متفاوت استفاده میشود. در مورد کترینگهای بیمارستانی و رژیمی شرایط کمی متفاوتتر بوده و بر اساس نوع بیماری، غذا باید از مواد اولیه اورگانیک و سالم با کیفیت بالا تهیه و انرژی حاصل از آن محاسبه شود.
همچنین کترینگ در سفرهای دریایی و در کشتی های تجاری و تفریحی بزرگ بسیار استفاده می شود، در واقع اصطلاح “کترینگ” نخستین بار در سفرهای طولانی مدت دریایی مورد استفاده قرار گرفت، پیش از آنکه به صنعتی فراگیر تبدیل شود.
درباره شیدپخت بیشتر بدانیم
شرکت خلاق دما گستر اراک (شیدپخت) مخترع اصلی
کباب پز تابشی
در ایران می باشد. این شرکت تولید کننده 20 مدل کباب پز در انواع
ریلی اتوماتیک
،
دستی سالاماندر
،
دستی کشویی
و
کباب پز خانگی
است.
شرکت شیدپخت تولید کننده و ارائه کننده صفر تا صد تجهیزات آشپزخانه صنعتی، رستوران و فست فود است. مشاوره، طراحی و اجرای آشپزخانه های صنعتی مطابق با خواست و نیاز مشتری، یکی از خدمات شیدپخت است.
فروشگاه آنلاین شیدپخت
خدمت دیگری است از شیدپخت که مشتریان محترم می توانند جهت کسب اطلاع از قیمت تجهیزات و صدور پیش فاکتور آنلاین و خرید کباب پز تابشی و دیگر تجهیزات از آن استفاده کنند.
کباب پز تابشی
خرید کباب پز تابشی